Foto: SVT

Elfel stoppade tåg förbi Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Det var under dagen stopp i tågtrafiken på sträckorna Kolmården – Nyköping och Nyköping – Vagnhärad. Problemet var löst först vid 20-tiden på kvällen.

Problem med elförsörjningen var orsaken till tågstoppet som rådde sedan klockan sex på tisdagsmorgonen, enligt Trafikverket.

– Vi vet ännu inte var felet är någonstans. Det kan handla om ett träd som fallit mot kontaktledningen, sade Denny Josefsson, presstalesperson på Trafikverket.

De berörda stationerna i Sörmland var Nyköping och Vagnhärad.

Tågen leds om

Trafikverket satte först en prognos för när felet ska vara åtgärdad till klockan 20.00, men prognosen var osäker. Under kvällen meddelades att prognosen flyttats fram till klockan 22. Men senare stor det klart att felet var åtgärdat redan klockan 20.10.

– Det är inte så mycket trafik på den banan så trafiken flyter på bra nu, säger Beisi Sundin på Trafikverkets presstjänst vid 21-tiden.

Tåg fastnade mellan bergväggar

Under flera timmar stod ett ett loktåg still mellan Sjösa och Tystberga, utan varken el eller värme. Resenärerna kunde länge inte evakueras på grund av att tåget stod mellan två bergväggar.

Strax efter klockan 12 kunde Trafikverket få igång strömmen på en kortare sträcka, backa ut tåget och evakuera alla resenärer till ersättningsbussar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.