När 50-åriga Håkan Dahlby fick en OS-plats, blev Michaela Arvidsson av med sin. Foto: TT Nyhetsbyrån/SVT

Michaela Arvidsson tappar ”sin” OS-plats till veteran

Uppdaterad
Publicerad

Hon hade kvalat in på egen hand och tagit en OS-plats i luftgevärsskytte. Men nu ges platsen bort till veteranen Håkan Dahlby, som desstuom tävlar i en annan gren.

Michaela Arvidsson, uppväxt i Småland men numera tävlandes för Eskilstuna, är 22-åringen som överaskande tog en så kallad kvotplats till OS i Rio i augusti. Det genom starka resultat, bland annat i luftgevärsskytets världscup. Det rapporterar SVT Sport.

Arvidsson besviken

Dubbeltrapskytten Håkan Dahlby har gjort starka resultat under våren samtidigt som Michaela Arvidsson inte visat samma uppåtgående form i resultatlistorna.

– Jag har bankat i väggarna och skrikit så grannarna undrade nog vad som stod på, så jag har fått ur mig det mesta men visst är det surt. Jag trodde att jag skulle få åka, säger luftgevärsskytten Michaela Arvidsson besviket men lugnt till SVT Sport.

Dahlby: ”Känns sådär”

”Kvotplats” innebär att OS-platsen är tilldelad nationen i första hand och en individ i andra hand och resultaten som presteras fram till det aktuella mästerskapet blir viktiga. Mot bakgrund av det gav SOK under gårdagen beskedet att veteranen och lerduveskytten Håkan Dahlby istället får en OS-biljett tack vare kvotplatsen.

– Naturligtvis är jag jätteglad och väldigt, väldigt stolt. Samtidigt känns det ”sådär” att ta en plats från någon annan. Jag är oerhört ledsen för det. Så i all eufori är det även lite sorg, säger Håkan Dahlby till SOK:s hemsida.

Vann silver

OS i Rio de Janeiro blir Håkan Dahlbys fjärde. Han tog ett silver vid OS i London 2012.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.