En taxichaufför körde kunden till polisstationen i Nyköping istället för den önskad destinationen. Foto: TT / SVT

Taxichaufför kände igen smitare – körde honom till polisstationen i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

En taxichaufför i Nyköping kände igen en kund som enligt chauffören blåst honom på betalning för en tidigare resa. När chauffören i helgen plockade upp samma kund på nytt körde han honom till polisstationen.

Resan tog en minst sagt oväntad vändning för den man i 25-årsåldern som vid niotiden på lördagsmorgonen hoppade in i en taxi i Nyköping.

Taxichauffören har enligt egen utsago tidigare kört mannen till Stockholm – men då blivit blåst på betalningen när de väl kommit fram. När deras vägar korsades igen körde chauffören nu istället kunden till polisstationen i Nyköping för att lämna över honom till polisen. Vägen dit blev dock tumultartad och chauffören hävdar i polisanmälan att han blev slagen och hotad. Han ska även ha blivit biten i handen.

Gjorde motanmälan

Nu misstänks mannen i 25-årsåldern för våld mot tjänsteman, olaga hot, ringa narkotikabrott samt bedrägeri för resan i december då han ska ha struntat i att betala. Efter att anmälan gjordes vid polisstationen släpptes den misstänkte mannen.

Mannen har själv gjort en motanmälan där han hävdar att taxichauffören istället misshandlat honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.