Taxichaufför rånad i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 23.44 fick polisen ett samtal där en taxichaufför uppgav att han hade blivit rånad av flera personer i Årby i Eskilstuna.

Taxichauffören, en man i 55-årsåldern ska ha blivit rånad på en mindre summa kontanter av flera personer som åkt med i bilen.

– Det är oklart hur många gärningspersoner det var i nuläget. Vi hann bara prata litegrann med chauffören eftersom han var i behov av vård, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson i region öst.

Skadades med tillhygge

Taxichauffören hade en sårskada i nacken och fördes med ambulans till sjukhus.

– Det var någon form av sårskada, man har eventuellt använt något tillhygge men det är oklart i nuläget, säger Björn Öberg.

Skadan visade sig inte vara allvarlig, men enligt polisen blödde mannen kraftigt från nacken och vårdades på sjukhus under natten. 

Bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning men ingen har gripits i samband med händelsen som rubriceras som grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.