Taxiföretagare döms till fängelse för grovt skattebrott

Publicerad

En sörmländsk taxiföretagare dömdes idag till fängelse för bland annat grovt skattebrott och bokföringsbrott. Enligt tingsrätten har han undanhållit miljontals kronor i skatt.

I september 2014 lämnade taxiföretagaren in oriktiga uppgifter till Skatteverket. Enligt domen har mannen, uppsåtligen eller i vart fall av grov oaktsamhet, betalat drygt 2,2 miljoner kronor för lite i skatt.

Döms för fler brott

Samma sak skedde i februari 2015, då låg summan på drygt 730 000 kronor.

Taxiföretagaren har enligt domen även åsidosatt sin bokföringsskyldighet genom att inte bokföra körpassrapporter på drygt en halv miljon kronor. Detta för 2013 och första halvan av 2014.

Får även näringsförbud

Tingsrätten finner mannen skyldig till grovt skattebrott, bokföringsbrott, vårdslös skatteuppgift och försvårande av skattekontroll. Han döms till åtta månaders fängelse och får dessutom näringsförbud i tre år. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.