En av de många bollplanken vid Ärstaskolan Foto: Alexander Weimar/SVT

Teckningar blev graffitimålningar på skolgården

Uppdaterad
Publicerad

På Ärstaskolan i Eskilstuna har elevernas teckningar använts som inspiration för nya graffitimålningar som numera klär flera bollplank och väggar på skolgården.

Sedan i fredags har graffitikonstnärer målat flera bollplank och väggar på skolgården. Motiven är baserade på elevernas teckningar och föreställer allt från ugglor till emojis.

– Tanken är att alla på vår skola ska känna en delaktiga med att de fått skolgården och skolan mer attraktiv och fin. Vi tror att om man är med och påverkar själv hur man vill ha det så blir det bättre ,säger Elin Wikström lärare och intiativtagare till projektet.

Slagord och fotbollar

Flera av teckningarna som eleverna gjorde var olika uttryck och motton. Allt från ”Have fun” till ”Alla får vara med”

– När vi gjorde teckningarna så tänkte vi att alla är lika bra och ja därför rita vi ”Alla får vara med”, säger Alva Lindberg.

Konstverk som kan finnas kvar länge

Hur länge de olika graffitimålningarna kan finnas kvar på skolan är oklart. Tanken är att det ska finnas kvar så länge som möjligt

– Det känns jättebra att den står här på skolgården. När jag går i sjuan och har bytt skola så kommer jag ändå finnas kvar. Om 50 år kanske den också är kvar eller så kanske någon har klottrat på den, säger Arya Golali Bakhtiar.

SVT Play: Se hela reportaget här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.