Tre skolledare på Rinmangymnasiet i Eskilstuna avskedas. Hör förvaltningschefen Ingrid Sköldmo om de otillbörliga köpen i klippet. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Förvaltningschefen: Avskedade skolledare godkände inköp av teknikprylar för privat bruk

Uppdaterad
Publicerad

Utöver den olagliga uthyrningen av parkeringar har de tre cheferna som under fredagen avskedades från Rinmangymnasiet i Eskilstuna gjort flera otillbörliga inköp. Det uppger förvaltningschef Ingrid Sköldmo.

De tre personerna ska under det senaste året ha köpt teknikprylar för omkring 100 000 kronor som gåvor till anställda, enligt förvaltningschefen.

Teknikprylarna är inköpta från ett och samma företag och i nuläget vet kommunen inte om det kan röra sig om mer pengar än de 100 000 kronor som de känner till.

Svartparkering vid gymnasium

Tydliga regler för gåvor

Ingrid Sköldmo berättar att det finns mycket tydliga regler för vilka gåvor kommunen kan ge sina anställda. I klippet hör du henne berätta om detta och hur allvarligt hon ser på händelserna.

SVT Nyheter Sörmland söker de avskedade skolledarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svartparkering vid gymnasium

Mer i ämnet