Det var inget fel på publikstödet under vinterloppet i Nyköping.

Orienterare triumferade i nytt terränglopp

Uppdaterad
Publicerad

Vad gör man helst en blåsig söndagsmorgon i februari? Ger sig ut och springer i skogen förstås, tänkte de tappra själar som deltog i premiären av Nyköping Wintertrailrun.

Idag ljöd startskottet för det nya terrängloppet som går i skogarna väster om Nyköping. Utmaningen var 1.0750 meter på små stigar.

Trots att bansträckningen var hemlig tills starten hade 70 löpare beslutat sig för att delta.

Ingen koll på tiden

Vann i herrklassen gjorde Hector Haines från Skottland som sprang för IFK Lidingö. Han berömde arrangemanget efteråt.

– Riktigt bra bana, passade mig bra. Det var varierad terräng, jag fick anpassa min löpning efter nedfallna träd, stenar och så vidare. Och så kunde jag speeda emellanåt. Det brukar gå bra för mig när jag springer lopp i Nyköping, säger Haines, som sprang in på 45:04.

Hemmalöpare tog hem damklassen

I damklassen vann hemmahoppet Johanna Engström från Stigtomta, OK Hällen, på 52:25. Hon är flerfaldig svensk mästare i nattorientering.

Arrangören Tobias Kjell, från företaget MerAktiv, var nöjd med deltagandet:

– Vi hade räknat med 25 deltagare när vi skissade på det här. Vädret, terrängen, årstiden, vi tänkte att det kanske inte skulle vara så populärt. Men Wintertrailrun är här för att stanna, säger han.

Karin Palmqvist, som är en van skogslöpare, såg strålande ut när hon kom i mål som nummer fyra i damklassen.

– Det var ingen snö, hårt och fint. Väldigt lättsprunget trots att det var lite kuperat, summerade hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.