The Producers sätts upp av jubilerande teatergrupp

Uppdaterad
Publicerad

I år firar teatersällskapet Scenknuten i Eskilstuna 70 år. För att fira sätter man upp Mel Brooks-föreställningen ”The Producers: Det våras för Hitler”, på Eskilstuna teater.

I år fyller två av Eskilstunas kulturveteraner jämt. Den ena är Eskilstuna Teater som fyller 90, och den andra den 20 år yngre artistklubben Scenknuten som fyller 70. Det firas med musikaluppsättningen The Producers, eller Det våras för Hitler, signerad Mel Brooks.

En musikal om den sämsta broadwaymusikalen

Musikalen handlar om den avdankade, men tidigare framgångsrika broadwayproducenten Max Bialystock och hans revisor Leopold Bloom, som för att tjäna storkovan bestämmer sig för att sätta upp den sämsta broadwaymusikalen någonsin. Och vad kan vara ett säkrare floppkort än en glättig kärlekshyllning till Adolf Hitler? Donny Forsberg, som spelar Leopold Bloom har en av huvudrollerna i föreställningen:

– Det är mycket vi skådisar som ska komma fram här. Vi slösar inte på en massa scenografi utan det är skådisarna, berättelsen och musiken som är i fokus, säger Donny Forsberg.

Det blir mer arbete för er skådespelare?

– Absolut, men det är bara kul, säger Donny Forsberg och ler.

”En kick för ensemblen”

På lördag är det premiär. Då står en 19 man stark trupp på scen och framför uppsättningen i sin svenska översättning. Biljettförsäljningen verkar det redan vara bra tryck i. 

– Det känns som om det kommer att gå jättebra. Vi har redan sålt mer biljetter än till någon tidigare produktion innan premiär och det är en kick för hela ensemblen, säger regissören Pelle Wistén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.