Jacob Högfeldt (M), kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs, om förslaget att flytta Thomasgymnasiet till kommunhuset. Foto: SVT

Thomasgymnasiet i Strängnäs kan flytta in i kommunhuset

Uppdaterad
Publicerad

Den 2 oktober fattade kommunstyrelsen i Strängnäs beslut om att utreda möjligheten att flytta Thomasgymnasiet till kommunhuset. Anledningen är att lokalkostnaderna är för höga.

Utredningen väntas bli klar om ungefär sex månader och ännu är inget bestämt. Men arbetet pågår för att hitta en lösning för att sänka lokalkostnaderna.

– Vi jobbar dels med att forsätta förhandlingar för att se om vi kan få ner kvadratmeterhyran i befintliga lokaler. Annars finns det alternativet att flytta gymnasiet till kommunhuset, säger Jacob Högfeldt (M), kommunstyrelsens ordförande.

Bygga nytt

I så fall skulle man bygga nya lokaler för kommunen vid resecentrum.

– Skulle det vara så att det inte går att få till gymnasieskolan här så kan man tänka sig att bygga gymnasieskolan direkt vid resecentrum. Det är alternativen vi tittar på, säger Jacob Högfeldt.

”Väldigt spännande”

Att flytta Thomasgymnasiet närmare centrum tror Jacob Högfeldt skulle vara positivt för Strängnäs som stad.

–  Man kommer närmare resecentrum och kollektivtrafiken. Det skapar en dynamik i staden som skulle vara väldigt spännande, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.