Regiondirektören Jan Grönlund tycker det är bra med med någon utifrån som kan göra en fördjupad analys. Foto: TT/Region Sörmland

Regiondirektören: Bra att någon utifrån gör en fördjupad analys

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare landstingsdirektören Tovio Heinsoo har fått uppdraget att göra en fördjupad analys efter höstens problem med varuförsörjningen till sjukhusen, något som regiondirektören Jan Grönlund anser är bra.

Toivo Heinsoo, som bland annat har varit landstingsdirektör i Stockholms läns landsting, har utsetts som särskild utredare efter höstens problem med att förse material till sjukhusen i regionerna Sörmland, Uppsala, Västmanland, Dalarna och Örebro. 

– Det här är en stor och viktig händelse. Internt i de olika regionerna och i varuförsörjningens kansli lägger man allt fokus på att få det här att fungera. Det är bra med någon utifrån som kan göra en fördjupad analys, säger region Sörmlands direktör Jan Grönlund. 

Hur tänker ni framöver kring upphandlingar? 

– Det är bland annat det vi vill att Toivo ska titta på med de erfarenheter som han har inom hälso- och sjukvården. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.