Tjuvar försökte bryta sig in i mataffär – hackade sönder taket

Publicerad

På torsdagsmorgonen upptäckte personalen i matbutiken i Eskilstuna att någon eller några hade försökt bryta sig in i butiken genom att hacka hål i betongen på taket.

När de kom till jobbet upptäckte de att delar av innertaket hängde ner och det hade droppat in en stor mängd regnvatten i både personalutrymmet och en intilliggande handikapptoalett.

Polisen tillkallades och snart konstaterades att taket skadats på grund av ett inbrottsförsök. Okända gärningspersoner hade vikt undan takpappen och hackat två hål i betongen, varav ett gått igenom innertaket.

Spåren regnade bort

Hålen var inte tillräckligt stora för att en person skulle kunna ta sig in, och polisen rubricerar därför händelsen till försök till stöld.

– Brottsplatsundersökare har varit där och försökt säkra spår, men eftersom det regnade kraftigt gick det inte, säger Elisabeth Larsson, polisinspektör i Eskilstuna.

Det fanns inte heller några verktyg kvar på platsen som skulle kunna leda polisen till gärningspersonerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.