Tonårspojke rånad på jacka och skor i Eskilstuna – två andra tonåringar misstänkta

Uppdaterad
Publicerad

En tonårspojke rånades på jacka och skor vid Sveaplan i Eskilstuna under tisdagskvällen. Två andra pojkar i ungefär samma ålder greps av polisen – men släpptes på fri fot av åklagaren senare under natten.

SVT Nyheter Sörmland har redan tidigare berättat om den höga andelen ungdomsrån som begås i Eskilstuna. Under tisdagskvällen begicks ännu ett.

– Det var vid 22.16 som vi fick ett samtal om att ett rån begåtts vid Sveaplan och att en kille som är i 16-årsåldern blivit rånad på jacka och skor, säger polisens presstalesperson, Thomas Agnevik.

”Stort problem med ungdomsrån”

Enligt honom började polisen spana efter misstänkta gärningsmän och en stund senare hittade polisen två pojkar, 15 och 16 år gamla, som greps misstänkta för rånet.

– Det är unga personer som grips och vi har ett stort problem med just ungdomsrån, säger Thomas Agnevik.

Enligt honom förhördes de misstänkta pojkarna om brottet, men släpptes på fri fot senare under natten.

Beslut om att släppa misstänkta

– Vad jag kan se är ärendet väl utrett. Men åklagaren har fattat beslutet om att släppa de misstänkta på grund av omständigheterna och att de är så unga.

Thomas Agnevik har inga uppgifter om hur rånet gått till, men brottsoffret ska inte ha blivit fysiskt skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.