Olyckan orsakade kraftiga köer på E20 i riktning mot Örebro. Foto: SVT

Flera trafikolyckor på E20 orsakade köer utanför Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Trafiken stoppades helt på E20 utanför Eskilstuna i riktning mot Örebro efter en singelolycka vid 15-tiden på fredagseftermiddagen..

Vid 17-tiden kom larm om ytterligare en trafikolycka i samma område.

Räddningstjänst, polis och ambulans var snabbt framme vid olycksplatsen strax väster om handelsområdet Folkesta.

Föraren, en man, kliva ut ur bilen för egen maskin. Han fick dock följa med ambulans till sjukhus för kontroll. Under räddningsarbetet var trafiken helt stoppad i västlig riktning. Vid 16-tiden kunde den släppas på igen, men med reducerad hastighet.

Orsakar köer

– Nu väntar vi bara på bärgningsbilen, sen släpper vi på trafiken helt igen, säger Gunnar Henriksson.

Han påpekar dock att den reducerade hastigheten har lett till köer och förändrade trafikflöden, både på E20 och närliggande vägar.

– Det är nog mycket trafik på väg 56 till exempel eftersom många har valt att ta den vägen i stället, säger han.

Ytterligare en olycka

Klockan 17 fick SOS ytterligare ett larm om en trafikolycka på samma väg. Den här olyckan inträffade några kilometer österut, mellan Folkesta och Slagsta i höjd med Volvo.

Den här gången är det enligt räddningstjänsten två fordon som kört ihop, men inte så allvarligt att det blev några personskador. Dock ska minst en av bilarna bärgas från platsen, vilket medför att framkomligheten är fortsatt begränsad på vägsträckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.