Totalstopp på E20 vid Eskilstuna efter trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

Vid 17-tiden på måndagskvällen fick SOS larm om att en personbil kört in i mitträcket på E20 utanför Eskilstuna. Strax därefter inträffade en följdolycka en bit bort. De båda olyckorna orsakade ett drygt timslångt totalstopp i trafiken. Vid 18-tiden var vägen öppen i riktning mot Stockholm.

Den första olyckan inträffade mellan avfarterna i Folkesta och Västerleden ungefär i höjd med Volvo.

– Vi är i färd med att klippa ut en person ur bilen och därför är det totalstopp i båda riktningar. Det är riktigt långa köer, sa Gunnar Henriksson, inre befäl på Räddsam Mälardalen vid 17.15-tiden.

Ytterligare en trafikolycka inträffade strax öster om den första en stund senare. Det ska enligt räddningstjänsten handla om en kökrock: två bilar som kolliderat i samband med trafikstockningen. Även denna olycka medför påverkan på trafiken.

Vid 18-tiden hade den kvaddade personbilen från den första olyckan transporterats bort. En kvinna fick föras till sjukhus med ambulans.

Följdolyckan innebar ett längre totalstopp i riktning mot Örebro. Även här ska en person ha behövt ambulans, enligt polisen. Trafiken mot Stockholm kunde dock släppas på vid 18-tiden. Räddningsarbetet pågick till 19-tiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer