Fyra personer, varav en polis, fördes till sjukhus efter seriekrocken i Kvicksund. Foto: Sebastian SkogVisa alla (4)
Visa alla (4)

Polisbil och lastbilar i seriekrock – fyra till sjukhus

Två lastbilar, en polisbil och en personbil hamnade i en seriekrock på riksväg 56 nära Kvicksund. Fyra personer har förts till sjukhus, varav en polis. Olyckan orsakade stopp i norrgående riktning på sträckan och långa köer bildades.

Larmet kom klockan 12.21 på onsdagen. Två lastbilar och två personbilar var inblandade i olyckan, och en av personbilarna är en polisbil.

Vinglande lastbil

Vid lunchtid  fick polisen samtal från en anmälare om en vinglade lastbil på E20. Polisen åkte då för att kontrollera lastbilen och mötte den på riksväg 56 i närheten av Kvicksund. Och där inträffade olyckan.

– Det är oklart exakt hur händelseförloppet ser ut just nu, men det är en seriekrock. Jag vet inte vilken bil som körde in i vem, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

En av lastbilarna demolerades kraftigt vid seriekrocken vid lunchtid på måndagen.

Totalstopp och långa köer

Söder om Kvicksund bildades kilometerlånga köer och det blev totalstopp i trafiken norrut.

SVT Nyheter Sörmlands reporter Robin Persson fastnade själv i de långa köerna.

– Det är helstopp norrut, men kommer en och annan bil då och då norrifrån. Jag mötte två ambulanser med blåjus på vägen hit, rapporterade han vid 13-tiden.

Vägen stängdes av i riktning mot Västerås

Trafiken började dirigeras om senare under dagen där tung trafik mot Västerås hänvisades till väg 250 via Kungsör och Köping. Personbilar mot Västerås hänvisades till väg 939. Först vid sju tiden på kvällen kunde vägen mot Västerås öppna igen.

Fyra personer skadade

Olyckan inträffade vid brofästet på södra sidan bron. Fyra personer varav en polis, fördes till Mälarsjukhuset med lindrigare skador. Under kvällen skrevs samtliga personer ut från akuten och fick åka hem.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer