Det blev en relativt lugn kväll för polisen i området. Foto: SVT arkiv

Midsommarafton blev en relativt lugn kväll för polisen

Uppdaterad
Publicerad

En misshandel och en bilbrand ägde rum i Eskilstuna under natten till lördag, men polisen beskriver en i övrigt lugn midsommarafton.

Under natten till lördag larmades räddningstjänsten till Ådalasvägen i Eskilstuna där två bilar stod i lågor. Räddningstjänsten kunde släcka branden och polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand. På lördagsmorgonen fanns det ännu ingen gripen för händelsen.

Senare under natten larmades polis till en by utanför Eskilstuna där en man ska ha hotat och knuffat två kvinnor. Mannen greps senare, misstänkt för misshandel. Mannen var berusad när han greps.

I övrigt blev årets midsommarafton en lugn tillställning för polisen i Södermanland.   

– Vi har jobbat med en del fylla och bråk, men det har inte varit något mer än en vanlig lönehelg, förklarar Roland Carlson, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Under dagen hade polisen förstärkt bemanning på vissa håll. Utöver en noggrann planering tror polisen att de fått hjälp av det mildare vädret.

– Det är förmodligen det som kan ha påverkat stämingen och gjort att det inte varit lika mycket liv på staden, säger Roland Carlson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.