Det råder begränsad framkomlighet på E20 i närheten av Strängnäs. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Trafikverket asfalterar om E20 – begränsad framkomlighet

Publicerad

Det kommer vara begränsad framkomlighet på E20 i Strängnäs under hela sommaren. Trafikverket asfalterar om och arbetet beräknas pågå till och med oktober.

Arbetet kommer ske i flera etapper. Den första innefattar sträckan mellan Arphus och trafikplats Lunda vid infarten till Strängnäs. Där kommer de asfaltera höger körfält i båda färdriktningarna under perioden 20–30 maj. 

Etapp två, som pågår 3–20 juni, är mellan trafikplats Biskopskvarn och Stockholms länsgräns mellan Mariefred och Nykvarn. Då ska både höger och vänster körfält i båda riktningarna få ny asfalt.

Beläggningsarbetet fortsätter sedan under hela sommaren och hösten och sträcker sig ända bort till Barva.

Bra att planera sin resväg

Trafiken kommer ledas över i motsatt riktning och det medför begränsad framkomlighet. Under vissa perioder kommer på- och avfarter till motorvägen att vara avstängda: inledningsvis gäller det i Härad och Lunda.

Det påverkar även kollektivtrafiken. Buss 820 mellan Strängnäs och Eskilstuna måste ta en annan väg medan påfarten i Härad är avstängd. Exakt hur länge det gäller har Trafikverket inte kunnat ge besked om under måndagen.

”Välj annan väg”

Myndigheten önskar att man ska planera sin resa samt, om man har möjlighet, välja en annan väg under det pågående arbetet.

– Man ska framförallt tänka på att sänka hastigheten. Det är folk som arbetar där, det är deras arbetsplats och det är viktigt att visa hänsyn så alla kommer hem, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör vid Trafikverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Strängnäs

Mer i ämnet
Det råder begränsad framkomlighet på E20 i närheten av Strängnäs. Foto: SVT
Det råder begränsad framkomlighet på E20 i närheten av Strängnäs. Foto: SVT