Nemanja Miljanovic, tränare i AFC Eskilstuna, om vad det skulle betyda att komma tillbaka till Allsvenskan.

Tränaren om kvalplatsen: ”Bara två matcher mellan oss och Allsvenskan”

Uppdaterad
Publicerad

I superettans näst sista omgång blev det klart att AFC Eskilstuna säkrade en kvalplats till Allsvenskan.

– Känslan att vi har klarat av det är bra, säger tränaren Nemanja Miljanovic.

Eskilstunalaget fick en nervös start i gårdagens match mot Frej på hemmaarenan Tunavallen. Men AFC lyckades jobba sig upp och kvittera matchen i de sista minuterna när laget fick en frispark utanför straffområdet.

– Det var en riktigt bra känsla. Trots att vi inte vann matchen kändes det som en vinst, säger Nemanja Miljanovic.

Brommapojkarna eller Dalkurd i kvalet

Nu väntar Superettans sista omgång när AFC ska möta Gefle nästa lördag.

Därefter inleds kvalet den 22 november på hemmaplan. Tre dagar senare väntar returmötet. Än är det dock oklart om det är Brommapojkarna eller Dalkurd som står för motståndet. Men enligt tränaren spelar det ingen roll.

– Det handlar om att spela två matcher med full koncentration. Naturligtvis även analysera motståndaren och försöka inse betydelsen av de matcherna, alltså vilken skillnad det är att vara i Superettan eller spela i Allsvenskan. Nu har vi den chansen och det är bara två matcher som delar oss från det, säger han.

”Kniven mot strupen”

AFC, som vilar upp sig idag och på måndag, har ännu inte hunnit prata om sin kvalplats.

– Det har varit ganska tufft på sistone. Varje match har spelats med kniven mot strupen. Det har varit mentalt ganska jobbigt. Nu har vi klarat av det och det gäller att slappna av lite, säger Nemanja Miljanovic.

Är ni redo att ta er tillbaka till Allsvenskan?

– Det får vi väl bevisa i de två matcher som återstår. Det är viktigt att komma dit. Redo vet jag inte, men det finns ju tid att förbereda sig. Det viktigaste är i alla fall att vi hamnar där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.