Jessica Araskog Svantesson, chef för Fröslundavägens förskola, säger att utflyktsgruppen kan bli permanent. Foto: SVT

Trångt i Eskilstunas förskolor – barn måste vara ute

Publicerad

Bristen på förskoleplatser är stor i Eskilstuna. För att klara kravet att alla barn ska erbjudas plats inom fyra månader har en förskola startat en utflyktsgrupp.

Femton femåringar på Fröslundavägens förskola ingår i utflyktsgruppen och de barnen vistas på andra platser än i förskolans lokaler under större delen av dagen.

Utflyktsgruppen startades som ett projekt i mars och hittills har barnen fått gå på museum, stadsbiblioteket eller helt enkelt vistats ute i naturen.

– Det är fantastiskt! Vi kan uppleva hela vår närmiljö och det är både språkutvecklande och bra för matematik och naturvetenskap, säger förskolläraren Åsa Tärnlund.

Just nu bygger Eskilstuna kommun en helt ny förskola och en annan byggs ut. På så sätt skapas ytterligare cirka 200 vanliga förskoleplatser redan nästa år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Eskilstuna

Mer i ämnet