Polisen genomför teknisk undersökning på brottsplatsen. Foto: Pontus Stenberg

Tre misstänkta greps för grovt rån i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gripit tre män, alla i 20-årsåldern, misstänkta för att ha rånat en pizzeria i centrala Nyköping. Enligt polisen ska hot ha riktats mot personal och vapen varit inblandade. Männen greps i Norrköping.

Klockan tio på tisdagsförmiddagen fick polisen ett samtal om vad som senare visade sig vara ett misstänkt grovt rån.

– Jag vill inte gå in på vem det var som ringde, men personen såg tre män springa till en bil och fattade då misstanke om att det kunde handla om ett begånget brott, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Hotade personal

Väl på plats fick polisen bekräftat att ett rån ägt rum, men att gärningsmännen inte lyckats få med sig något av värde.

– Jag vill inte gå in på vad som hände exakt eftersom det är en pågående förundersökning, men gärningsmännen riktade hot mot personalen och de ska ha haft något slags vapen, berättar Thomas Agnevik.

Misstänkta dömda för liknande brott

Efter att polisen larmade ut registreringsnummer till bilen som de misstänkta ska ha använt, kunde tre personer gripas i centrala Norrköping. Alla tre ska sedan tidigare vara kända för polisen. En av männen är dömd för rån och de andra två är dömda för stöld och narkotikabrott.

Polisen jobbar med att förhöra vittnen och de drabbade.

– Och så gör vi en kriminalteknisk undersökning på pizzerian och i billen. Vi ska se om det finns föremål i bilen som kan knytas till brottet, säger Thomas Agnevik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.