Trolig vattenläcka i Vingåker – ber om allmänhetens hjälp

Publicerad

Nivåerna har stigit lite igen, men är fortfarande låga. Vingåkersborna ombeds fortfarande vara sparsamma med dricksvattnet.

– Vi har skickat ut ytterligare team som kommer att jobba under förmiddagen, säger Helen Sylvefjord, kommunikationschef på Sörmland vatten på onsdagsmorgonen.

Då hade man upptäckt att nivåerna i vattentornet i Vingåker sjunkit och inte återhämtat sig. Därför bad Sörmland vatten Vingåkersborna att vara sparsamma med dricksvattnet.

Sörmland vatten har under dagen arbetat intensivt med att lokalisera den troliga läckan, men vid 16-tiden hade den fortfarande inte hittats. Nivåerna i vattentornet hade då stigit igen, men de är fortfarande lägre än i normalfall. Vingåkersborna rekommenderas därför även framöver att inte slösa med dropparna.

Den som får missfärgat vatten i kranen eller ser mycket vatten på ovanliga platser i samhället eller i naturen ombeds ringa 0150 – 800 150.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vingåker

Mer i ämnet