Efter sjömackens fyllerilarm: Trosabo dömd till fängelse

Publicerad

När mannen skulle tanka sin båt vid sjömacken i Trosa hamn på midsommarafton tyckte personalen att han uppträdde misstänkt. Utandningsprovet visade att mannen var påverkad och nu döms han till en månads fängelse.

Mackpersonalen slog larm till kustbevakningen som stoppade mannens båt. Utandningsprovet visade att han hade så pass mycket alkohol i blodet att det var att räkna som grovt sjöfylleri. I båten hittades bland annat flera vinglas, en vinlåda och ölburk.

Mannen, som är bosatt i Trosa, erkände att han druckit alkohol föregående kväll och flera glas vin till lunchen samma dag. Trots det hade han bestämt sig för att åka och tanka båten, eftersom han inte kände sig särskilt berusad. Färden var inte lång men i Trosa hamn fanns flera andra båtar som han passerade.

Mannen dömd sedan tidigare

Ombord på hans båt fanns också passagerare och planen var att åka vidare senare samma dag, om de inte hade stoppats av Kustbevakningen.

Mannen är tidigare dömd för grovt rattfylleri och olovlig körning. Med hänsyn till det, och att båtfärden skedde i en hamn och med passagerare ombord, valde Nyköpings tingsrätt att döma mannen till en månads fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.