Guifs Emil Jonsson gjorde hela 14 mål i matchen. Men IFK Skövde vann över Guif i premiärmötet i Handbollsligan. Foto: Gunnar Johansson, Guiffotograferna

Tung förlust för Guif i premiären

Uppdaterad
Publicerad

Guif hade segervittring inför mötet med IFK Skövde. På hemmaplan och i den nya arenan såg många framför sig en poänggivande start för Guif i Handbollsligan. Men istället blev förlust när motståndet från västgötarna blev för svårt.

Det hjälpte inte att Guifs Emil Hansson gjorde hela 14 mål i matchen. Det hjälpte inte heller att stödet från hemmapubliken var massivt. Matchpremiären för herrarna i Guif slutade i förlust. ”Skövdes seger var aldrig riktigt i fara” konstaterade Guif på sin hemsida efteråt.

Jämn inledning

Men det var en jämn inledning i matchen där målen följdes av kvitteringar från båda lagen. Detta trots många utvisningar för hemmalaget. Skövdes övertag började synas tydligare på måltavlorna i andra halvlek. Då drog gästerna ifrån och efter drygt sju minuter i andra halvlek var resultatet 13-16. Då tog Guif sin andra timeout, men ingenting verkade kunna stoppa Skövde från att behålla övertaget. Matchen slutade med seger för IFK Skövde med resultatet 24-26 (11-11).

LÄS MER: Stjärnspäckad legendarmatch värmer upp publiken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.