Foto: SVT

Tung politiker lämnar sina uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Anders Berglöv (S), kommunstyrelsens ordförande i Flen, meddelade på fredagen att han lämnar sina politiska uppdrag i augusti i år.

På Flens hemsida kommenterar Anders Berglöv (S) sitt avhopp och menar att det är dags för nya krafter att ta över ledningen i kommunen:

”Uppdraget som kommunstyrelseordförande är till sin karaktär sådant att det kräver 100 procent engagemang och lust att leda kommunstyrelsens arbete.  Efter snart elva år som kommunalråd och socialdemokratisk gruppledare väljer jag att gå in i en annan fas i livet där politiken inte står i samma fokus. För att möjliggöra för en ny socialdemokratisk gruppledare att komma in i rollen i god tid innan valet 2014 kommer jag att lämna detta uppdrag från augusti 2013.”

Berglöv har varit politiskt aktiv inom socialdemokratin sedan 1975. Han har tillhört den socialdemokratiska partiledningen i Flens kommun över 20 år, varav dess ordförande i 8 år. Som heltidsförtroendevald har han företrätt sitt parti i såväl riksdag som i kommunpolitiken i nästan 15 år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.