Foto: TT

Två anhållna efter ännu en misstänkt dieselstöld i Katrineholms kommun

Uppdaterad
Publicerad

Sent på lördagskvällen kallades polisen till Julita i Katrineholms kommun. Ett vittne ska ha sett hur två män ska ha kommit med flera tomma dunkar och börjat slanga en bil vid en gård.

Det var vid elva-tiden på lördagskvällen som polisen fick in larmet om dieselstölden. De anlände snabbt till platsen och lyckades då gripa två män. De båda var 25 respektive 37 år gamla och polisen misstänker att det eventuellt kan finnas en tredje misstänkt gärningsman som fortfarande är på fri fot. Polisen har letat på platsen med bland annat spårhund men utan resultat. Senare under natten kunde de två gripna männen anhållas.

Inte första gången diesel stjäls i kommunen

Det har varit flera fall av diesel stöld i Katrineholms kommun de senaste veckorna. Tre personer sitter bland annat häktade då de misstänks för två olika fall av dieselstölder på en vecka. Polisen vill inte yttra sig om det finns ett samband mellan tidigare dieselstölder och den som skedde under lördagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.