Foto: SVT

Två anhållna för rån och människorov

Uppdaterad
Publicerad

Två personer är misstänkta för att ha tvingat av en annan dennes bankomatkort och kod. Polisen blev larmade om händelsen i Gnesta vid 23-tiden på fredagskvällen. Senare under natten kunde två personer i bil gripas vid en kontroll och de är nu även misstänkta och anhållna för människorov.

Den rånade personen ska ha bestämt träff med en kvinna, men istället har han möts av två för honom okända personer och blivit rånad på en större summa pengar. Men polisen kan inte bekräfta att det skulle röra sig om en fejkad dejt för att lura mannen till platsen, så kallad catfishing.

Inte allvarligt skadad

– Personen är så vitt jag vet kvar på sjukhus, men har inte några allvarligare skador säger Åsa Willsund polisens presstalesperson Region Öst.

Flera förhör ska hållas under lördagendagen. De två misstänkta anhölls av åklagare på lördagsmorgonen och misstänks för flera brott, däribland människorov. 

– De har på något sätt hållit kvar den här rånade personen mot sin vilja, därav brottsrubriceringen människorov, säger Åsa Willsund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.