Två av de mordmisstänkta har nu släppts ur häktet. Foto: Pontus Kinnander/SVT Design

Två av de mordmisstänkta släppta ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

Två av de misstänkta för mordet vid Östra skolan i Katrineholm har släppts ur häktet. Det handlar om 22-åringen och 24-åringen, som varit misstänkta för mord alternativt medhjälp till mord.

De båda misstänkta släpptes ur häktet under onsdagen. 22-åringens advokat Mikael Johansson säger att hans klient är lättad över beslutet.

– Han är väldigt nöjd och glad, säger han.

Utgår från att han frikänns

22-åringen har suttit häktad sedan förra sommaren, men nu väntar sig Mikael Johansson en friande dom.

– Jag utgår från att han släpptes för att han kommer att frikännas. Vi hoppades så klart på att han skulle släppas, men det är klart att man har haft något moment av osäkerhet då det finns andra som haft en annan uppfattning. Men jag har haft uppfattningen att han ska frias.

Varför det?

– Jag tycker inte att bevisningen och det som har framkommit under utredningen har stärkt misstankarna mot honom, snarare tvärtom.

Huvudmisstänkta kvar i häkte

Den andre 22-åringen, som misstänks ha varit den som skjutit, sitter fortfarande häktad. Det gör även den 40-åring som åklagare pekat ut som drivande bakom mordet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brottshärvan i Katrineholm

Mer i ämnet