Foto: Genrebild

Man död efter frontalkrock utanför Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har dött efter en frontalkrock på riksväg 53 vid Ärla utanför Eskilstuna. Ytterligare en man i samma ålder skadades i olyckan.

Larmet kom till polisen vid 15-tiden på lördagseftermiddagen. Två bilar hade då frontalkrockat på riksväg 53 i Ärla.

Två män, båda i 40-årsåldern, togs till sjukhus. Enligt en presskommuniké från Region Sörmland vid 17:15-tiden var då en person svårt skadad och den andra under behandling.

Misstänker brott

Strax efter midnatt, natten till söndagen, gick polisen ut med uppgiften om att en av männen hade avlidit av sina skador. Då hade hans anhöriga underättats om dödsfallet. Det är oklart om den andra personen är allvarligt skadad eller inte.

Vägen fick stängdes av helt vid bärgningsarbetet. Polisen har påbörjat en förundersökning om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppskada.

– Vi har beslagtagit fordonen för teknisk undersökning och upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen Region Öst under lördagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.