Foto: SVT

Två förda till sjukhus efter grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Två personer fick föras till sjukhus på tisdagseftermiddagen. Tre personer greps i samband med händelsen i Eskilstunastadsdelen Årby, men en släpptes under kvällen.

Klockan 14.33 larmades polisen till Årby i Eskilstuna med anledning av att någon skulle ha skadat sig efter ett brott. Tio minuter senare var polisen på plats med flera patruller och anträffade två skadade personer. Det rör sig om två män i 20-årsåldern.

Båda fördes till sjukhus

– De har blivit misshandlade ordentligt. Det finns sårskador som kan tyda på att det har använts något tillhygge, men det är inget vi vet helt säkert i nuläget, sade polisens presstalesperson Thomas Agnevik kort efter händelsen. 

Polisen spärrade inledningsvis av ett par områden vid Årbygatan för kriminalteknisk undersökning. En förundersökning om grov misshandel har inletts.

Skedde inomhus

Två personer greps för grov misshandel och en för främjande av flykt. Alla tre är män i 20–25-årsåldern.

– Det är personer som tidigare är dömda för brott, säger Thomas Agnevik.

Var misshandel ägt rum är oklart. Enligt Thomas Agnevik har det hela skett inne i en fastighet, men inte i någon lägenhet.

Två anhållna

Vid 20-tiden meddelade polisen att två av männen anhållits på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel.

Den tredje mannen som greps misstänkt för främjande av flykt har släppts på fri fot efter förhör. Han är dock fortfarande intressant i utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.