En anhållen för grov misshandel på Östermalm i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till fredagen greps två personer, en man och en kvinna, misstänkta för grov misshandel på Östermalm i Eskilstuna. Mannen anhölls senare under fredagsförmiddagen.

Mannen som är i 25-årsåldern misstänks ha slagit en annan man i 45-årsåldern med ett tillhygge. Misshandeln ska ha orsakat en sårskada i den äldre mannens hand och han fördes till sjukhus för vård.

Greps under natten

Polisen kunde senare gripa den misstänkta gärningsmannen på en annan plats misstänkt för grov misshandel. Efter förhör med mannen fick polisen misstankar om att en kvinna i 50-årsåldern också kunde vara delaktig i händelsen. Kvinnan greps även hon under natten.

Mannen anhållen

Enligt polisen beslutade åklagare att anhålla både mannen och kvinnan under fredagsförmiddagen. Kvinnan frigavs senare efter att anhållningsbeslutet hävdes av åklagaren.

Mannen är fortsatt anhållen på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.