Misstänkta tjuvar lyste med ficklampa – greps av polisen

Uppdaterad
Publicerad

En boende i villakvarteret Bryngelstorp i östra delen av Nyköping larmade i natt polisen efter att ha sett två män gå runt i området med ficklampa.

Vittnet såg inte om männen hade tagit sig in i något hus, men såg dem lämna platsen i bil. Polisen åkte ut till området och mötte en bil som körde för fort.

– Vi fattade misstanke om att föraren var påverkad och stoppade bilen. Mycket riktigt var bilisten drogpåverkad och det visade sig dessutom vara samma personer som gått runt i villaområdet, säger Erik Terneborn, presstalesperson vid polisen i Sörmland.

Polisen: ”Oklart var stöldgodset kommer från”

I bilen hittade polisen misstänkt stöldgods.

– Det är oklart var stöldgodset kommer ifrån. Det kan vara från ett tidigare inbrott, men det ska utredas, säger Erik Terneborn.

De två männen, båda i 20-årsåldern greps på plats, misstänkta för stöld genom inbrott. Föraren var även misstänkt för drograttfylleri och brott mot knivlagen.

Männen anhölls strax innan klockan sex på onsdagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.