Mc-polis till sjukhus efter krock utanför Malmköping

Uppdaterad
Publicerad

Två mc-olyckor inträffade ungefär samtidigt på två olika platser i Sörmland under torsdagseftermiddagen. I samband med båda olyckorna fördes mc-förarna till sjukhus. En av de drabbade var en polis i tjänst.

Det var vid 17-tiden på torsdagen som ett larm inkom om en trafikolycka på väg 53 utanför Malmköping. Det visade sig handla om en mc-polis i tjänst som råkat ut för olyckan.

– Han var inte ute i något ärende eller på någon utryckning, utan skulle ställa in motorcykeln för dagen, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Enligt uppgifter till polisen ska mc-polisen ha kört om en personbil som inte uppfattat mc-föraren och gjort en vänstersväng. Därmed ska krocken ha varit ett faktum.

Frakturer i ansiktet

Efter olyckan fördes polisen till sjukhus med flera misstänkta frakturer. Han ska dock ha varit ”talbar” och vid medvetande.

– Det ska bland annat handla om frakturer i ansiktet och jag vågar inte säga om det är allvarliga skador eller inte, säger Åsa Willsund.

Händelsen kommer utredas vidare.

Olycka även i Eskilstuna

Strax innan olyckan utanför Malköping inkom larm om en olycka på Sveavägen i centrala Eskilstuna.

Även vid det här tillfället ska en mc-förare ha kolliderat med en personbil och förts till sjukhus. Skadeläget för föraren är i nuläget oklart.

– Det är en man i 55-årsåldern och även den olyckan kommer utredas, säger Åsa Willsund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer