Fem personer befann sig i bilen, men ingen ska ha skadats i samband med olyckan. Foto: Pontus Stenberg

Halkan orsakade olyckor och inställda bussar

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagseftermiddagen har det varit väldigt halt i länet och två trafikolyckor har inträffat. Många busslinjer i länet är inställda på grund av det besvärliga väglaget.

Det är främst länsbussarna som har ställts in.

– Just nu är det ganska många linjer som är inställda på grund av väderförhållandena, det är helt enkelt inte säkert att köra, säger Johan Tollén, kommunikatör hos Sörmlandstrafiken på tisdagen.

Flygtrafik

Även flygtrafiken har haft problem under eftermiddagen och tidiga kvällen, där två flyg till Skavsta har fått landa på Arlanda istället.

– Skavsta ska precis vara öppen igen men under eftermiddagen fick vi ta emot två flyg som skulle landat där, säger Alma Johansson, presskontakt på Swedavia på Arlanda.

Ingen uppges ha skadats i de två trafikolyckor som inträffat under eftermiddagen.

Den ena olyckan, där tre fordon uppges vara inblandade, inträffade strax före halv fyra på riksväg 56 vid Mo, i korsningen till länsväg 214.

– Det ska vara väldigt halt på olycksplatsen, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Olycka vid Sjösa

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades om ytterligare en trafikolycka på tisdagen där en minibuss med fem personer kört av vägen på länsväg 219 vid Sjösa. Ingen person ska ha skadats allvarligt i olyckan.

– Föraren är misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Enligt uppgift ska det vara mycket halt på platsen.

SMHI har tidigare gått ut med en klass 1-varning där de varnat för blixthalka i hela länet under tisdagseftermiddagen i samband med nederbörd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.