Brottsplatsen är avspärrad av polisen. Foto: Alexander Weimar/SVT

Två personer anhållna för mordförsök i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En svårt skadad knivhuggen man hittades på Östermalm i Eskilstuna under natten. Två personer greps och anhölls under eftermiddagen. De är misstänkta för mordförsök.

Klockan 02:20 larmades polisen om att en man som setts röra sig utanför en fastighet på Östermalm i Eskilstuna. Polisen åkte dit och hittade en man som blivit svårt knivhuggen. Han fördes till sjukhus och enligt polisen rör det sig om livshotande skador.

Två greps på plats

Polisen sökte i området med hundpatrull och kunde spåra fram en misstänkt gärningsman. Han greps i en lägenhet i området strax före klockan 5. Även en kvinna som befann sig i lägenheten greps då polisen misstänker hon kan varit inblandad i mordförsöket.

Båda är misstänkta för mordförsök och lägenheten har spärrats av för teknisk undersökning. Misstanken är på sannolika skäl, som är den starkare misstankegraden. Både polis och åklagare är förtegna om ärendet.

– Det är förundersökningssekretess så jag vill inte uttala mig i detalj, säger åklagare Charlotta Nyström.

Känd av polisen

Efter att de båda förhörts under dagen kopplades åklagare in. Denne beslutade att anhålla både mannen och kvinnan.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen. Det har då handlat om mindre allvarlig brottslighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.