Det misstänkta rånet ägde rum i Malmby, strax söder om Strängnäs, under tisdagsmorgonen. Foto: Lars Adolfsson/SVT

Grovt rån i Strängnäs – tre anhållna efter helikopterjakt

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen utsattes ett företag i Strängnäs för grovt rån. Efter en biljakt kunde polisen gripa tre misstänkta gärningspersoner. Strax innan klockan tio greps den tredje misstänkte rånaren och en fjärde söks fortfarande.

Klockan 07:18 larmades polisen om ett rån i Strängnäs. Två maskerade gärningsmän ska ha hotat en person på företaget Strängnäs bilskrot med tillhygge och fått med sig stöldgods. Personen ska också ha fått ett slag i ansiktet och skadats lindrigt.

– Vi har inte fått specificerat än vad det var för stöldgods, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson vid polisen.

De misstänkta rånarna lämnade sedan platsen med bil. Vid 8-tiden fick en polispatrull syn på en misstänkt bil på riksväg 55 i riktning mot Enköping. Föraren stannade inte och i centrala Enköping fick polisen till slut stopp på bilen genom att preja den. Två män i 25-årsåldern greps och är nu misstänkta för grovt rån.

Greps i Enköping

Inledningsvis kopplades en polishelikopter in i sökandet.

– Polispatrullen såg fyra personer lämna bilen till fots och kunde gripa två direkt, säger Angelica Israelsson Silfver.

Strax före klockan tio greps en tredje person, en man i 20-årsåldern, i närheten av riksväg 55 i Enköping.

Anhölls av åklagare

Polisen ber nu om allmänhetens hjälp och vill få in iakttagelser från centrala Enköping. Vid 10.20-tiden lämnade polishelikoptern sökandet men en misstänkt rånare är fortfarande på fri fot.

Under eftermiddagen anhölls de tre gripna männen av åklagare, samtliga på sannolika skäl misstänkta för grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.