Två personer hölls fångna i lägenhet – misstänkt gärningsman häktad

Publicerad

På torsdagen häktades den 37-årige man som greps i måndags efter en polisinsats på Norr i Eskilstuna. Han misstänks ha hållit två personer fångna i en lägenhet med syftet att bedriva utpressning mot en av dem.

Enligt åklagaren Immanuel Winbergh finns det uppgifter om att en obetald skuld skulle vara orsaken till dramat.

– Det handlar om ett relativt blygsamt belopp, en skuld som den ena parten påstår finns, säger han.

Båda personerna ska ha hållits instängda i lägenheten, men en av dem hade lyckats ta sig ut när polisen kom till platsen på måndagsförmiddagen.

– Då stod han utanför. Inget tyder på att han hade rymt, utan han hade tagit sig ut på något odramatiskt vis, säger Immanuel Winbergh.

Själva gripandet blev odramatiskt. 37-åringen satt anhållen tills dess att Eskilstuna tingsrätt fattade beslut om att han skulle häktas på torsdagen.

En person utsatt för misshandel

Personen som var kvar i lägenheten med gärningsmannen är den som ska ha blivit utsatt för utpressningsförsöket. Han ska också ha blivit misshandlad.

Sammanlagt misstänks alltså 37-åringen ha gjort sig skyldig till olaga frihetsberövande av två personer samt misshandel och försök till utpressning mot en person.

– Vi utreder nu såväl motivbild och om det har varit flera personer involverade på ett eller annat sätt, säger Immanuel Winbergh.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Eskilstuna

Mer i ämnet