Tyst aktion för allas rätt till tak över huvudet

Uppdaterad
Publicerad

En tyst aktion påbörjades vid 17-tiden utanför Stadshuset i Eskilstuna. Detta som en följd av Jimmy Janssons (S) utspel rörande att kommunen inte kommer hjälpa EU-migranter.

I veckan förklarade Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna, att kommunen inte har något ansvar att ordna boende eller sociala insatser till de tiggande EU-migranterna.  

Detta tycker föreningarna ”Tillsammans för Eskilstuna” och ”En bättre chans” är fel. De menar på att det finns resurser och tomma lokaler i Eskilstuna för att kunna hjälpa till.

Som en protest mot detta genomför föreningarna en tyst aktion utanför Stadshuset i Eskilstuna i anslutning till kommunfullmäktiges möte som inleds klockan 18.

En av de som var på plats och visade sitt missnöje var Felix Lindman.

– Jag tycker man ska hjälpa människor. Det är obehagligt när en socialdemokrat som Jimmy Jansson uttrycker sig såhär, han ska ju stå för solidaritet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.