Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Anställningstopp införs i Flen efter miljonunderskott

Uppdaterad
Publicerad

Socialförvaltningen i Flen har ett underskott på 55 miljoner och i måndags införde man ett anställningsstopp för att se över situationen. Det finns även en risk att flera tjänster kan försvinna från socialtjänsten.

– Utifrån vårt underskott på 55 miljoner så skulle det kunna röra sig om runt 50 anställda, men det är inget varsel lagt, säger Annika Larsson Maspers, tillförordnad förvaltningschef på socialförvaltningen i Flen.

Verksamheten ska effektiviseras

Nu ska förvaltningens verksamhet analyseras för att se över vilka förändringar man kan göra. 

– Varje skattekrona som kommer in till kommunen måste användas på bästa sätt. Hur kan vi ge både god kvalité i våra verksamheter och samtidigt vara effektiva? Det är det vi ska analysera.

Annika Larsson Maspers Foto: SVT

Genom att bli effektivare ska också verksamheten bli bättre. 

– Det vi kallar kringtid ska minska och tiden med brukaren, kunden, ska öka. Syftet är att vi ska bli effektivare men med samma goda kvalité, säger Annika Larsson Maspers. 

Resultat till våren 

Förhoppningen är att under våren eller dom närmaste månaderna se ett resultat. 

– Jag tror att vi ska kunna lyckas lösa det här med gemensamma krafter och att det finns en förståelse för det här, det går inte att rulla vidare på det här sättet för då blir det ett ännu större underskott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer