Unga män hotade person med kniv i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Två män i Eskilstuna döms för bland annat försök till rån efter att han hotat en person med kniv och slagit personen i ansiktet.

I april var fyra vänner och handlade i en matbutik i Eskilstuna. De stötte då på två unga män som tyckte att vännerna stirrade på dem. När vännerna handlat klart tog de bakvägen ut för att inte riskera att stöta ihop med männen, som trots det hann i kapp.

Männen var beväpnade med kniv och sa, enligt domen, till en av vännerna att ”du kan bli huggen här och nu eller lämna dina saker”. Den utsatte fick även slag mot ansiktet.

Döms för flera brott

De båda männen döms nu för försök till rån, något som båda nekar till. Den ena mannen döms även för övergrepp i rättssak då han ska ha hotat den utsatta personen och försökt förmå denna att inte gå till polisen. Han döms även för hot mot tjänsteman och skadegörelse – brott som han ska ha begått vid ett annat tillfälle. Den andre mannen döms även för ringa narkotikabrott.

Påföljderna blir skyddstillsyn och skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.