Högstadieskolan Järvenskolan södra i Katrineholm. Den hette tidigare Södra skolan och här ska många av brotten ägt rum. Foto: SVT

Ungdomsgäng sprider oro på Katrineholms skolor

Publicerad

Misshandel, hot och stölder. Ett, enligt polisen, löst sammansatt gäng skapar otrygghet på Katrineholms högstadieskolor.

Det var Katrineholms-Kuriren som först rapporterade om händelserna på Järvenskolorna i Katrineholm. Ett ungdomsgäng ska enligt polisen ha begått en hel del brott. Polisen i Katrineholm har den senaste tiden fått in flera anmälningar om hot, misshandel och stölder.

Lärare misshandlades

Under måndagen blev även en lärare misshandlad i samband med ett bråk på Järvenskolan Tallås. Läraren fick föras till sjukhus efter bråket.

– Det rör sig om ett löst sammansatt gäng. Ibland får man vara med och ibland inte. I grunden har det varit ett kompisgäng och med tiden har allt eskalerat. De är aktiva genom att begå stölder, säger Dennis Ejdvinsson, kommunpolis.

Ej straffmyndiga

Majoriteten av gänget är under 15 år och det blir därför en uppgift för socialmyndigheten. Enligt polisen ska de dock ha äldre förebilder från Duveholmsgymnasiet.

– Vi har även 17-åringar som tillhör gänget. De förekommer i våra utredningar, säger Dennis Ejdvinsson.

Hot och misshandel

Två elever på Duveholmsgymnasiet har polisanmälts och stängts av från skolan på grund av hot och misshandel. Polisen kan ännu inte bekräfta om det finns ett samband mellan ungdomarna på de olika skolorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer