Eskilstuna United landade på skotsk mark vid lunchtid på tisdagen. Foto: Eskilstuna United

United på plats i Skottland – så ser uppladdningen ut

Uppdaterad
Publicerad

Nu är Eskilstuna United på plats i Skottland. Uppladdningen inför returmatchen i Champions League mot Glasgow City på torsdag har påbörjats.

Vid lunchtid på tisdagen landade Eskilstunalaget i Edinburgh och under tisdagen hann de också med ett första träningspass på skotsk mark.

I dag väntar lagmöten, en utflykt och så ett träningspass på matcharenan i kväll.

”Vanliga matchrutiner”

– På matchdagen har vi har våra vanliga matchrutiner. Det vill säga att vila, äta och förbereda sig som vanligt, säger tränaren Viktor Eriksson till SVT Nyheter Sörmland.

United kommer till returmötet med en 1-0-seger i bagaget från det första mötet på Tunavallen. Detta efter att Mimmi Larsson gjort matchens enda mål.

Samma trupp som senast

– Det känns som att vi har skaffat oss en bra möjlighet att gå vidare, men det är bara ett mål och det krävs en bra insats för att kunna knyta ihop säcken. När matchen startar ligger de under och det kommer säkert innebära, från start eller efter ett tag, att de går lite mer för att göra mål än de gjorde i Eskilstuna. Jag tror det kan bli en mer öppen matchbild nu än i första mötet, säger Eriksson.

United är på plats i Skottland med samma trupp på 18 spelare som i det första mötet med Glasgow.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.