Universitetsflaggorna hissade vid campus i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen hissades för första gången de nya universitetsflaggorna utanför Sveriges nyaste universitet MDU. SVT var på plats utanför campus i Eskilstuna.

För att fira att Mälardalens högskola har blivit Mälardalens universitet har flaggor med universitetets nya logotyp hissats utanför huvudentréerna i Eskilstuna och Västerås.

– Det känns som en historisk dag, det värmer lite, säger Anna Ulriksson Biderman, projektledare för varumärkesutvecklingen vid MDU, som var med under flagghisningen.

Namnbytet sker successivt

MDU kommer successivt byta ut den gamla logotypen på alla platser där den finns idag.

– Vi har bytt ut logotypen på webbplatsen och de sociala kanalerna men det här är första gången den visas fysiskt, säger Anna Ulriksson Biderman.

Den stora skylten över huvudentrén ersätts med en tillfällig om ett par veckor och byts ut permanent i mars, enligt den preliminära planen.

Se flagghissningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.