Magnus Johansson är sjukvårdsledare i Region Sörmland. Hör honom berätta om det överbelastade bokningssystemet. Foto: Johan Nilsson/TT / Maria Lapenkova

Vaccinbokningen överbelastad – gick inte att få tid över telefon

Publicerad

På grund av att trycket efter att få en vaccinationstid blev så högt på Region Sörmlands telefonbokning var det omöjligt för en del att komma fram under torsdagen.

– Jag förstår att det skapar en irritation när man inte kommer fram. Det är negativt, säger Magnus Johansson, regional sjukvårdsledare på Region Sörmland.

Efter att man gav grönt ljus till folk födda 1954 och tidigare under onsdagen small det till rejält hos telefonoperatörerna som tar emot vaccinbokningar.

Uppemot 4 000 samtal under onsdagen och ännu fler på torsdagen ledde till stopp på linan och de som trott att de skulle kunna boka in en tid fick lägga på telefonen med oförrättat ärende.

– Är det inte så att man kommer fram så rekommenderar vi att man försöker igen. Men vi vill i första hand att man bokar tid via 1177.se, säger Magnus Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet