Charlotta Påhlman Lind, verksamhetschef på vaccinationsenheten, berättar i klippet ovan hur det kommer att gå till när ovaccinerade elever får sin första spruta. Foto: SVT/TT

Vaccinering av gymnasieelever igång i Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

Region Sörmland erbjuder nu gymnasieskolor i länet att vaccinera elever som inte fått en första spruta mot covid-19. Regionen gör det här för att öka vaccinationstäckningen bland yngre i länet.

– Målet är att vaccinera så många som möjligt, säger Charlotta Påhlman Lind, verksamhetschef på vaccinationsenheten.

Enligt regionen ligger ansvaret på varje skola att nappa på erbjudandet om att kunna vaccinera elever. Nyköping är en av kommunerna i länet där man redan är igång. I måndags fick ovaccinerade gymnasieelever chansen att vaccinera sig och på torsdag är nästa tillfälle.

– Regionen tog kontakt med oss och vi valde att tacka ja och har nu fått fram lokaler där elever kan vaccineras, säger Peter Ekedahl, tillförordnad gymnasiechef i kommunen.

I klippet ovan får du svar på hur det kommer att gå till när eleverna vaccineras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet