Polisen har spärrat av området efter rånförsöket. Foto: Tobias Sternhag / etunawebben.se

Värdetransportör utsatt för rån i Årby

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 17 på torsdagskvällen utsattes en värdetransportör för ett rån vid en matbutik i Årby i Eskilstuna. Gärningsmannen är ännu på fri fot.

– Det rör sig om ett fullbordat rån, säger Roland Karlsson vakthavande befäl vid polisen.

I samband med rånet utanför matbutiken ska gärningsmannen ha slagit väktaren på handen med en hammare för att få tag i hans väska.

– Gärningsmannen fick först med sig väskan men väktaren kastade sin portabla skrivare på rånaren så han tappade den, säger Stefan Johansson pressansvarig på värdetransportsbolaget Loomis.

Tappade väskan

Först benämnde  polisen händelsen som försök till rån men har nu ändrat rubriceringen till rån.

– Han fick först med sig värdeväskan men tappade den efter väktarens insats, då räknas det som fullbordat rån, säger Roland Karlsson.

Rånaren ska sedan ha flytt från platsen med moped.

– Vi har flera hundpatruller på plats och håller förhör med vittnen.

Värdetransportören ska ha blivit skadad i handen vid överfallet och fördes till sjukhus med ambulans.

Tog hjälp av räddningstjänsten

Vid 18.30-tiden begärde polisen hjälp från räddningstjänsten.

– Polisen ville ha hjälp att komma upp på något tak så vi har skickat ut en stegbil, förmodligen har det hänt någonting, säger Hans Tollbom, inre befäl vid räddningstjänsten i Mälardalen.

Enligt polisen letade man efter eventuella spår efter gärningsmannen.

– Vi vet inte vem gärningsmannen är och det kan ju finnas något som man har slängt i samband med rånet som man inte vill att vi ska hitta, säger Roland Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.