Ulla Andersson (V) Foto: Jessica Gow/TT

Vänsterpartiet i Sörmland nominerar Ulla Andersson till partiledare

Publicerad

När distriktsstyrelsen för Vänsterpartiet i Sörmland dividerade frågan om vem som ska ta över efter Jonas Sjöstedt så var det ett namn som enhälligt röstades fram. Riksdagsledamot och favorittippade Ulla Andersson.

På torsdagskvällen beslutade distriktstyrelsen för Vänsterpartiet i Sörmland enhälligt att nominera Ulla Andersson till posten som partiordförande. Inte minst på grund av sin gedigna politiska bakgrund och som Sjöstedts högra hand under många år. Men även för hennes folkliga förankring och arbetarbakgrund.

– Framförallt väger erfarenheten tungt. Sedan har hon en kommunalpolitisk och arbetarbakgrund som barnskötare och lärare i förskola. Hon är folklig och känner in och kommer ihåg folk. Bredden i en rad frågor gör henne som rätt person för att vi ska växa i framtiden, säger distriktsordförande Patrik Renfors.

Ulla Andersson ska själv inte ha sagt ja, eller för den delen nej, till att Sörmland nominerar henne, berättar Renfors.

Andersson ställde upp som kandidat att leda partiet 2011 men då blev det Sjöstedt som tog posten. Den 21 februari ska samtliga distrikts nomineringar vara framröstade. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer