Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur påverkas psykiatrin i Nyköping av de indragna vårdplatserna? De ansvariga cheferna kommenterar i klippet ovan. Foto: SVT

Vårdplatser inom psykiatrin stängs: ”Tuff situation”

Uppdaterad
Publicerad

16 av 41 vårdplatser vid den psykiatriska kliniken i Nyköping försvinner när regionen vill bli av med inhyrda sjuksköterskor. Ansvariga cheferna medger att den närmaste tiden blir ansträngd.

Från första februari stoppar Region Sörmland en stor del av den inhyrda personalen. Målet är att anställa egen, fast personal så att vårdplatserna kan öppna igen.

En rekryteringskampanj har inletts gällande tjänsterna på den psykiatriska kliniken, men hur lång tid det kommer att ta är en fråga som det i dag inte finns något svar på.

– Vi står inför en tuff situation, en övergång, säger Cecilia Casparsson Bengtsson, verksamhetschef på psykiatriska kliniken vid Nyköpings lasarett.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vårdförbundets Lena Lindh berättar i klippet om de faktorer som hon ser som oroande inför stoppet av hyrsjuksköterskor inom psykiatrin. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.