Hör verksamhetschefen Helena Kalaitzis Barrögård berätta om hur coronapandemin påverkar arbetet på Eskilstuna stadsmissions härbärge.

Förändringar på härbärget i Eskilstuna under coronatider: ”Vore förödande om vi stängde”

Publicerad

För att minska risken för smittspridning på dagverksamheten och härbärget i Eskilstuna försöker man följa Folkhälsomyndigheternas riktlinjer samtidigt som man hjälper behövande.

– Vi jobbar med att hålla avstånd, både mellan medarbetare, men också mellan våra besökare, säger verksamhetschef Helena Kalaitzis Barrögård.

Hela verksamheten har påverkats av coronapandemin och för att underlätta med att hålla avstånden har man öppnat uteserveringen. Då kan man efter sin frukost ta kaffe utomhus och ge sin inomhusplats till någon annan.

– Vår personal gör ett fantastiskt arbete och naturligtvis finns det ibland en oro för smittspridning, säger Helena Kalaitzis Barrögård.

Coronaviruset i Sörmland

Några ur personalen har varit sjuka och timvikarier och volontärer har fått ersätta för att hålla verksamheten igång.

– Vi kan inte stänga ner i dessa tider. Det vore förödande för dom besökare vi har, säger Helena Kalaitzis Barrögård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet