Jari Puustinen tycker inte att en ny bro är prioriterad i Eskilstuna. Foto: SVT

Jari Puustinen (M) om broplanerna: ”Dröm vidare”

Uppdaterad
Publicerad

Under medborgardialogen fick Eskilstunaborna chansen att tycka till om hur en ny bro över Eskilstunaån ska se ut. Men någon sådan bro blir inte av, enligt kommunalrådet Jari Puustinen (M). I alla fall inte så länge hans parti sitter i majoriteten.

Efter SVT:s inslag om broplanerna reagerade han med att twittra om att bron är något att drömma om men att det inte kommer att bli av. Andra infrastruktursatsningar står högre upp på listan, menar han. Dessutom är han kritisk till att förvaltningen genomför en dialog innan det är klart att bron faktiskt blir av.

Marianne Hagman, förvaltningschef på stadsbyggnadsförvaltningen, tycker dock inte att hennes medarbetare har gjort fel.

– Vårt uppdrag är att planera långsiktigt och att föra en dialog med medborgarna under arbetets gång. Vi arbetar utifrån de planer som finns, och där står det att bron ska byggas 2023 år, säger hon.

Hon anser att de har varit öppna med att det än så länge bara är en ambition och att det saknas ett definitivt beslut. Hon tycker inte heller att medborgardialogen har varit förgäves om brobygget skjuts upp eller slopas.

– Om det inte blir av 2023 kan det bli av senare, säger hon.

I klippet ovan förklarar Jari Puustinen varför det inte blir någon bro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.